ITC – International Teaching Center / Beijing

Design proposal for a 24.000 sqm teaching facility + hotel in Yanqing, China.

Invited competition, 2nd prize.

>> How to combine three different programs into one single identity? How to create a teaching center that both offers enclosed and focused work environments but stimulates exchange and interaction?

How to integrate a hotel into the design that interacts with the learning facility but can also be used independently for multiple events and purposes? <<

 

 

ITC-aerial

 

Our proposal combines two typologies, the lower levels are organizes as a courtyard typology, blurring the borders between inside and outside, with indoor spaces that are light flooded and allow natural ventilation as well as outdoor areas that can be used for lectures, exhibition space or just for recreation and to socialize.

The upper levels serve as the hotel. Organized in a loop, each room provides a private bathroom and a balcony, allowing access to a  private outdoor space. The hotel levels also host a bar and a cafe which can be reached without passing through the teaching center. From the hotel levels the guests have direct access to the spa and gym areas as well as the roof terraces and gardens.

 

USE_ITC_MIDTERM_sqm-graphic2-1024x788

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The campus area provides multiple landscape scenarios to allow diverse activities such as outdoor lectures, presentations and exhibitions as well as sport activities and public park areas just for everyone to enjoy and to come together. The campus areas are open to the public and will increase the living quality of the entire neighborhood.

 

ITC-11

 

Groundfloor

When entering through the main lobby the visitor first enters the entrance hall with a welcome desk, escalators and a visitors lounge. After entering the first courtyard is immediately visible with its outdoor terraces, trees and plants. Left hand are the functional office spaces to administrate the building, right hand are a restaurant and the main lounge in between two courtyard gardens. Further down, right in the center the info desk for the teaching center is located. From here you can find the gallery space, the multi purpose hall, the gym and spa area, the library, the courtyards or the experimental design space.

 

ITC-21

 

2nd Floor

The second floor contains a roof garden to provide breakout spaces for the teaching facilities. They also function as multi-purpose areas that can be used for outdoor lectures, exhibitions or just to meet your fellow students during a break. A entertainment center makes sure that the guests can relax and have fun during the evenings and nights. Towards the north, a start-up village is located that functions as a shared office space for young professionals to help them kicking off their business, providing an environment to network, learn from each other and get support. We see this as an integral part of this teaching center to link the taught knowledge with putting it into practice. These office facilities can also be used for companies that come to the ITC for workshops or when larger quantities of working spaces are required that should be disconnected from the general teaching center.

 

ITC-31

 

3rd Floor

The first hotel floor contains only single rooms, all of them can be reached through the central corridor. All rooms have the same layout, they all have a balcony, a king size bed and a private bathroom. The corners of the loop provide lounge areas to grab a coffee, a snack or a drink with friends in the evenings.

 

ITC-41

 

4th Floor

The upper hotel floor contains some single bed rooms, the double bed rooms and the suites. The suites are oriented towards the campus and garden, facing the evening sun. Again all rooms have a balcony and private bathroom.

 

 

USE_ITC_MIDTERM-30

 

Sustainability plays a mayor role in our design proposal. Through extensive usage of photo-voltaic elements and green roofs, we archive a high standard energy saving result. By using local materials such as local wood and traditional bricks, we further cut down the ecological footprint. The building design is based on the idea of the courtyard. This allows natural ventilation which enhances well being and creates a natural interior climate which can be regulated by the users.

– Reduce heating (by adding mass and thermal resistance value)
– Reduce heat loss and energy consumption in winter conditions
– Reduce cooling (50-90%)
– Reduce storm water run off
– Natural habitat creation
– Filter pollutants and carbon dioxide out of the air
– Filter pollutants and heavy metals out of rainwater
– Help to insulate a building for sound; the soil helps to block lower frequencies and the plants block higher frequencies

 

MAIN IMAGE.RGB_color experiment

 

© PHILIPPOHNESORGE 2015

Comments are closed.